Witam,
Na wstępię się chcę przywitać jakos nie mogłem znaleśc powitalni
za to mam pytanie przy jakim napięciu Heltec V5 sie wyłącza ? kupiłem z jakąś zjechaną baterią, no ok wyjęta z laptopa nieznany przebiek itp. Wlutowałem ogniwo które ja kupiłem i ładowałem może dwa razy w latarce, a i tak Heltec z baterii się wyłącza gdzies przy 60% baterii wedle wskaźnika w urządzeniu .
Kolejne za słabe ogniwo czy Heltec wymaga aż takiego prądu ?
Zaskoor pisze: ↑pt sty 02, 2026 9:09 pm
Witam,
Na wstępię się chcę przywitać jakos nie mogłem znaleśc powitalni
za to mam pytanie przy jakim napięciu Heltec V5 sie wyłącza ? kupiłem z jakąś zjechaną baterią, no ok wyjęta z laptopa nieznany przebiek itp. Wlutowałem ogniwo które ja kupiłem i ładowałem może dwa razy w latarce, a i tak Heltec z baterii się wyłącza gdzies przy 60% baterii wedle wskaźnika w urządzeniu .
Kolejne za słabe ogniwo czy Heltec wymaga aż takiego prądu ?
Co do Heltec'ów, to niestety userzy raportują, że zalicza zgon poniżej 3.5-3.3V więc to nie jest zazwyczaj problem bakterii
Najłatwiej zweryfikować mierząc prąd pobierany przez noda oraz osobno realna pojemność ogniwa bo nie ufałbym napisom na obudowach nt pojemności. W laptopach maja deklarowana pojemność, ale nie sadze abyś zdemontował nową baterię tylko jakiś demobil. Tak czy inaczej trzeba sprawdzić realną. Generalnie urządzenia oparte na esp32 do zasilania bateryjnego nadają się mówiąc oględnie, średnio